Conducerea furnizorului de apa rece ii cere lui Schin George, care a reprezentat Consiliul Local in Adunarea Generala a Actionarilor, peste 15.000 de lei pe motiv ca banii au fost incasati in mod nelegal.

Povestea a inceput dupa un control al Curtii de Conturi a Romaniei prin intermediul Camerei de Conturi Galati, in urma caruia s-a concluzionat ca Schin George ar fi incasat o indemnizatie mai mare decat cea prevazuta de lege.

Mai exact, fostul reprezentant al Consiliului Local in AGA societatii Apa Canal ar fi primit o indemnizatie egala cu 25% din salariul directorului general, controlorii financiari sustinand ca, de fapt, acesta ar fi avut dreptul doar la 25% din salariul mediu brut pe societate, conform HG 794/1991. A rezultat astfel o diferenta de 15.500 de lei, pe care conducerea Apa Canal o imputa acum lui Schin George pentru perioada noiembrie 2004 - iunie 2006.

Am incercat sa-l contactam ieri pe directorul societatii Apa Canal, Marin Costel, in vederea obtinerii unui punct de vedere, dar acesta nu a fost de gasit. Problema este ca, initial, Judecatoria Galati nu s-a putut pronunta in dosar intrucat lipsea actul de control al Curtii de Conturi, esential pentru lamurirea situatiei, motiv pentru care procesul a fost suspendat. Cauza se afla in prezent la Tribunalul Galati, Curtea de Conturi urmand sa-si precizeze pozitia in legatura cu acest caz.