Conducerea furnizorului de apa rece a cerut justitiei sa constate ca procedura de executare silita, pusa in practica de Apele Romane, a fost nelegala..

Meci cu prelungiri intre SC Apele Romane si SC Apa Canal dupa ce furnizorul de apa rece s-a trezit cu conturile poprite pentru o datorie de cateva sute de mii de lei. Directorul societatii, Marin Costel, ne-a declarat ca actiunea initiata de cei de la Apele Romane nu era justificata, in conditiile in care exista un grafic de esalonare a datoriei, iar societatea platise mai mult decat trebuia pentru prima transa. "Aveam o datorie de 400.000 de lei, din care am achitat 150.000 de lei la prima transa. Dansii au uitat ca avem un program de esalonare a datoriei si au trecut la executarea silita. Nu asa se procedeaza", precizeaza directorul SC Apa Canal.

Societatea a evitat executarea silita in ultima clipa, dupa ce a platit o cautiune substantiala pentru deblocarea conturilor, fiind vorba de 10% din valoarea debitului imputat de Apele Romane.

"Ei nu au respectat intelegerea"

Nu a fost cale pentru rezolvarea conflictului pe cale amiabila, astfel incat problema a ajuns pe masa judecatorilor de la Tribunalul Galati. Acestia au hotarat recent ca prima instanta de judecata a gresit, astfel incat procesul trebuie rejudecat.

Acest lucru s-a intamplat mult mai repede decat ar fi sperat partile, teoretic astazi Judecatoria Galati urmand sa se pronunte din nou asupra legalitatii executarii silite puse in scena de Apele Romane. Conducerea SC Apa Canal sustine ca judecatorii au omis faptul ca o parte din datorie fusese platita, motiv pentru care, daca s-ar fi ajuns la executarea silita, aceasta trebuia facuta doar pentru suma de 250.000 de lei.

Directorul societatii, Marin Costel, nici nu vrea sa auda de onorariul executorului judecatoresc, care sare de 10.000 de lei. "Nu vad de ce trebuie sa platim executorul daca nu se impunea executarea silita. Ei nu au respectat intelegerea, dar noi trebuie sa platim oricum. Nu vreau sa par prea increzator, dar va dau scris ca nu o sa platim niciun onorariu pentru executor", sustine Marin Costel.