Agentiile de turism membre ale ANAT au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri cumulata de 4,45 miliarde de lei (1,25 miliarde euro), a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Dragos Anastasiu, presedintele asociatiei.
Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) include peste 700 de firme si un numar total de 16.035 de angajati, dintre care agentiile de turism au peste 11.000 de salariati.
Anastasiu a precizat ca datele pentru 2006 nu sunt disponibile pentru ca ANAT a inceput sa evalueze rezultatele cumulate ale agentiilor membre abia de la finele lui 2007.
"Nu sunt importante cifrele pe 2006, este important sa privim inainte. Nu am facut o evaluare a afacerilor decat incepand de anul trecut si vom continua sa oferim astfel de date si in anii urmatori", a spus Anastasiu.
Potrivit datelor ANAT, numarul romanilor care si-au petrecut vacantele in tara a crescut anul trecut cu 10%, crestere similara cu cea a numarului strainilor veniti in vacanta in Romania, in timp ce numarul romanilor care si-au petrecut concediile in strainatate s-a majorat cu 25%.
In 2008, agentiile de turism estimeaza ca Romania va fi vizitata de circa doua milioane de turisti straini, din care 60% pe business.