Manifestarile dedicate Anului Francofoniei au nevoie de o finantare de la bugetul de stat in valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro, a declarat Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, preluat de Mediafax. "In opinia mea, suma va fi undeva in jurul a 3,5 milioane de euro. Cat vom avea vom vedea. Ne facem proiectele, le definim financiar, ca sa mergem la premierul Calin Popescu-Tariceanu cu evaluarile aferente", a explicat Iorgulescu.
Anul Francofoniei a fost deschis in mod oficial la 20 septembrie 2005, inainte de ultimul concert din editia 2005 a Festivalului si Concursului International "George Enescu".
Anul Francofoniei urmeaza sa aduca la Bucuresti spectacole de dans, teatru, muzica si filme din tari francofone. In plus, in septembrie, la Bucuresti, va avea loc al 11-lea Summit al Francofoniei, Romania fiind prima tara din Europa de Est care a fost aleasa sa gazduiasca un astfel de eveniment. La intalnirea de la Bucuresti se va alege noul secretar general al Organizatiei Internationale a Francofoniei, care cuprinde 49 de state membre, patru tari asociate si zece tari cu statut de observator. (M.C.I.)