Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va construi anul acesta 84 de apartamente dotate cu instalatii care vor putea utiliza surse neconventionale de energie cum ar fi panourile solare, in judetele Constanta, Covasna, Harghita si Mures. "ANL a intocmit caietele de sarcini pentru scoaterea la licitatie a acestor obiective, unde Agentia Romana pentru Conservarea Energiei (ARCE) a fost trecuta consultant", a declarat presedintele agentiei, Ioan Silviu Lefter, pentru Mediafax.
Reprezentantii ANL au anuntat, in decembrie 2006, ca urmaresc constructia de locuinte care vor beneficia de surse neconventionale de energie in patru localitati - Cogealac, in judetul Constanta, unde vor fi realizate 20 de unitati locative, Ghelnita, in Covasna, cu 24 de apartamente, Borsec, in Harghita, cu 20 de locuinte, si Sancraiu de Mures, in Mures, cu 20 de apartamente.
Silviu Lefter a precizat ca agentia va continua in 2007 un program de eficienta energetica, finantat partial de Ministerul Economiei si Comertului, in valoare de 30 de milioane de lei. (A.ß.)