Pe 26 mai 2000, ora 16.00, a inceput sa emita Europa FM, primul post de radio national privat din tara. "Din acest moment suntem impreuna. Viata s-a schimbat", au fost cuvintele rostite de George Zafiu. Intr-adevar, Europa FM a fost postul de radio care a scris istorie in mass-media romaneasca post decembrista, cel care a oferit 10 ani de cea mai buna muzica din ยด80 pana azi, 10 ani de stirile care conteaza, 10 ani de succes.
Miercuri, 26 mai 2010, Europa FM a invitat milioane de romani sa participe la aniversarea celor 10 ani de nota 10, incepand din matinal si pana seara.
Monica Anghel si Bogdan Miu au dat startul in "Desteptarea", unde i-au avut ca invitati pe Gabriel Butnaru, redactor sef al Departamentului Stiri, George Zafiu, director muzical si realizatorul emisiunii "Europa Express" si Manuela Nicolescu, redactor Stiri. Cei 5 au rememorat momentele importante din istoria Europa FM, au povestit care este reteta succesului, cum a castigat si a pastrat Europa FM increderea a milioane de romani, dar si situatii amuzante si inedite prin care au trecut in decursul anilor.
DJ-ul care a rostit primele cuvinte pe frecventele Europa FM, George Zafiu, a pregatit ascultatorilor o supriza de exceptie in emisiunea lui, "Europa Express". Incepand cu ora 11.00, Horia Brenciu si intreaga lui orchestra au oferit un concert live din studioul Europa FM! 2 ore de muzica adevarata, in care Horia a ales sa lanseze cel mai recent album al lui, "37".
Brenciu, unul dintre primii DJ ai postului, marcheaza aniversarea de 10 ani a radioului, interpretand piese de pe albumul cel nou, inclusiv "Ultimul dans", piese de pe albumul "35", coveruri ale pieselor care se difuzeaza la Europa FM, dar si melodii romanesti la care tine foarte mult. Intregul spectacol a putut fi urmarit in direct si pe www.europafm.ro.
In emisiunea lui de miercuri, Adrian Ardelean a aflat de la ascultatorii "Romania in direct" de cand sunt ei alaturi de postul lor preferat, ce le place cel mai mult si care sunt urarile lor.
In emisiunea "Drum cu prioritate", Radu Constantinescu l-a gazduit pe George Zafiu, iar la ora 16:00, dupa fix 10 ani, acesta a recreat prima interventie si a difuzat aceeasi prima piesa cu care a debutat postul.
Pe tot parcursul zilei, pesonalitati din Romania si artistii care au fost alaturi de Europa FM inca din prima zi au exprimat mesajele lor pentru aniversarea Europa FM. De asemenea, DJ-ii si vocile reprezentative care s-au auzit in cei 10 ani, dar si oameni din echipa de azi, inclusiv Marius Furdui, Directorul Adjunct Europa FM, au intrat in direct si si-au amintit cele mai dragi momente si experienta de a fi facut parte din echipa Europa FM.
Cei 10 ani de viata ai postului Europa FM sunt rezumati intr-un site special -www.10ani.europafm.ro. Aici, vizitatorii pot descoperi povesti si amanunte din culisele postului prin intermediul unor marturii video realizate de echipa Europa FM, pot descacra primele jingeluri, dar si prima emisiune difuzata pe 26 mai 2000, la ora 16:00.
Si noi suntem alaturi de Europa FM la aniversarea celor 10 ani de succes si uram postului La multi ani!