Seful ANAF, Sorin Blejnar a declarat ca angajatii de la finante isi vor primi stimulentele pe august si septembrie la inceputul saptamanii viitoare, dupa criteriile stabilite de ei, indiferent de concluziile discutiilor cu sindicalistii.
Ministerul de Finante a stabilit coeficientii de acordare a stimulentelor pentru angajati fara sa ii consulte pe sindicalisti. Seful ANAF, Sorin Blejnar, a spus ca noile criterii de acordare a stimulentelor au fost facute de specialisti si nu sunt negociabile cu sindicalistii.
"Am terminat criteriile! O sa le prezentam sindicatelor. Nu sunt negociabile, sunt facute de specialistii nostri, care sunt clar facute pe principii de competenta. Nu ne intereseaza acordarea de stimulente pe criterii sociale, cu toate ca salariile in institutia aceasta sunt mici. Cei buni cu salarii mari vor primi stimulente, iar cei care au salarii mici si nu sunt buni nu vor primi stimulente. Desigur daca au salarii mici si sunt buni, vor primi stimulente", a explicat seful ANAF, Sorin Blejnar.
Potrivit lui Sorin Blejnar, stimulentele vor fi acordate in functie de trei criterii de performanta. Este vorba despre planul de incasari al fiecarei directii financiare, sumele incasate din evaziuenea fiscala, dar si ponderea fiecarei unitati fiscale in bugetul de stat. El a spus ca cel mai mare stimulent poate ajunge chiar si pana la echivalentul a trei salarii.
In cazul in care unul dintre judete nu a indeplinit unul dintre cele trei criterii stabilite nu va primi coeficientul final si va fi penalizat cu un procent de aproximativ 2-3%, in functie de cuantumul nerealizarii.
De semenea, Sorin Blejnar a mai declarat ca angajatii de la finante isi vor primi stimulentele pe august si septembrie la inceputul saptamanii viitoare.
Declaratiile sefului ANAF au venit la aproximativ patru ore dupa ce ministrul Gheorghe Ialomitianu le-a transmis sindicatelor ca le asteapta la negocieri, cu privire la stimulentele angajatilor. "Negocierile intotdeauna aduc rezultatele cele mai bune", a spus Ialomitianu la intrarea in sediul Ministerului de Finante.
Presedintele SNFP, Sebastian Oprescu a venit insa, cu o conditie: sa vina si premierul Emil Boc la negocieri.