Cei aproximativ 3.200 de angajati ai Santierului Naval Damen au inceput saptamana trecuta negocierile pentru Contractul Colectiv de Munca aferent anului 2007/2008, desi actualul contract va expira la 31 decembrie.

Potrivit declaratiilor secretarului general al sindicatului din cadrul Santierului Naval, Stelian Pavel, salariatii au fost chemati de patronatul societatii la tratative inainte de termen in speranta ca vor putea stopa plecarea la munca in strainatate a angajatilor.

"Maine (n.r. - 29 august) vom avea o noua intalnire cu reprezentantii patronatului si vom vedea ce vom hotari. Toti angajatii asteapta o noua majorare a salariilor", ne-a declarat Stelian Pavel.

Practic, in urma acestor negocieri, se spera sa se obtina inca o majorare care sa fie acordata pana la sfarsitul acestui an, plus alte majorari acordate in etape pentru anul urmator. "La negocierile de anul trecut am obtinut o crestere salariala de 225 de lei, pe care am primit-o in etape. Ultima transa, de 80 de lei, ne-a fost acordata in luna iulie, insa noi vrem sa mai obtinem o majorare pana la sfarsitul anului, plus drepturile salariale aferente anului viitor. In acest fel poate mai convingem sa ramana dintre angajatii care vor sa plece la munca in strainatate, atrasi de ofertele de acolo", a mai spus Stelian Pavel.