Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat marti ca 2,3 miliarde de euro, alocati din fonduri europene pentru segmentul feroviar, modernizarea garilor si infrastructurii feroviare, vor fi contractati pana la finele acestui an.
Doamna ministru merita toate felicitarile pentru recunoasterea faptului ca in domeniul infrastructurii feroviare am pierdut 5 ani de zile fara a moderniza infrastructura, lucru care aproape ca a dus, in mod direct, la falimentarea companiilor feroviare prestatoare de servicii.
Din pacate, doamna ministru nu are taria sa si pronunte numele celor care se fac vinovati pentru starea in care a ajuns CFR. Noi stim ca vinovatii sunt fostii ministri PDL, Gigi Dobre si Radu Berceanu, care trebuie sa fie, la un moment dat, sanctionati public si legal pentru dezastrul pe care l-au facut cat timp au condus Ministerul Transporturilor.
Departamentul de Transporturi al PSD anunta ca: "Sigur ca a vehicula cifre mari, de miliarde, este un lucru bun, insa, din pacate, cel putin 40% din aceasta suma nu va putea fi cheltuita efectiv in termenul legal negociat cu Uniunea Europeana.
Vom vorbi peste doi ani, mai exact, despre acest subiect, iar banii care vor fi necheltuiti vor putea fi imputati ministrilor portocalii ai transporturilor".