Roxana Iordache publica pe blog o analiza politica, intitulata "ANATOMIA SI FIZIOLOGIA PROPAGADEI REGIMULUI BASESCU. DE CE SI CINE A DAT DRUMUL LA INTREGISTRARILE CU PD-L", din care puteti citi in continuare prima parte.

Semnalam intr-o postare anterioara ca asteptam sa vad cand se vor face publice si inregistrari de la intalnirile inchise ale PD-L. Si consideram ca scurgerea lor nu poate insemna decat una din doua: fie ca ni se serveste un mesaj fals (intoxicare), fie ca serviciile ne invita sa conducem regimul Basescu pe ultimul drum. Sau totuna? Adica, propaganda pentru fraieri. Eficienta pentru sondaje. Pentru manipularea orizontului electoral de asteptare, in asa fel incat sa faca plauzibila frauda in pregatire.
Inregistrarile s-au scurs in curtea lui Felix Mogulul. Evident ca protejarea surselor presei e inviolabila, cu exceptia traducerii in instanta. De la Antena 3 a preluat toata lumea. Si preia in continuare. Si toate televiziunile halesc harneala. Seful de la STS isi poate rade pe sub mustata. Si toata "comunitatea" serviciilor, carora CSAT le poate fi ordonat orice, din moment ce presa e considerata atentat la securitatea nationala si in consecinta trebuie facut totul pentru ca "opinia publica sa fie dirijata cum trebuie" - asa cum dadea indicatii zilele trecute si Hu Jintao, ca sa nu prinda si in China Revolutia Iasomiei.
Se vede cu ochiul liber ca totul merge conform planificarii famigliale de la Cotroceni. De partid si de stat. Proiect etnobotanic emanat perfect. Ochit-tintit. Fiindca tinta e vulnerabila. Ceea ce stie foarte bine de-alde Lazaroiu, care, o fi el deprofesionalizat prin prostitutie (in sensul ca nu va mai putea reveni credibil vreodata la conducerea sau in activitatea unui institut sociologic si nici nu va mai avea nevoie), dar isi face meseria in vivo, adica valorifica iscusit ce-a invatat, de exemplu, ca etnopsihologia va trebui folosita pentru aplicarea unui anumit tip de guvernare gen "reeducare". Un cercetator cu probitatea lui Radulescu-Motru o teoretiza cu intentii patriotice. Lazaroiu o aplica antinational, in interes de clan, dar, repet, cu eficienta profesionala. Profesorul Motru viza eradicarea unor tare nationale, de-alde Lazaroiu le alimenteaza si le speculeaza.
V-am mai spus ca serviciul oranj e neintrecut in propaganda. PR-ul aplica neabatut si cu succes planul departamentului prezidential de analiza. Pentru ca opozitia nu se preocupa de comunicare, deci nici de contracararea propagandei regimului Basescu. Extrem de agresiva si aplicata in proportie de masa dupa constituirea USL. Iar Ponta intra in jocul de satra al Udrei, in loc sa faca politica serioasa, de exemplu, sa sanctioneze dur PSD-Ilfov pentru gogomania cu PRM, pusa parca special ca sa descurajeze orice reorientare a UDMR. In ce-l priveste, Crin comite eroarea sa se iluzioneze ca logica - logica pura si clara sau clasica - poate demonta propaganda insidioasa a puterii, de extrema actualitate si cu efecte subliminale de durata, generate prin actionarea unor reflexe pavloviene.
De exemplu, reflexele fara gres, capra vecinului, bataia de joc a romanilor unii de altii si ura fata de micii corupti, dar mai mari decat tine, care incomodeaza mica ta coruptie si o impiedica sa creasca mare, fiindca trebuie sa cotizezi la ei, in loc sa furi si sa inseli tu mai mult. In plus, repulsia oamenilor cinstiti fata de coruptia cotidiana. Ura fata de politisti si vamesi, asociata cu deprinderea mitei, este ceea ce speculeaza acum, la maximum, regimul Basescu.