Noul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) este Sebastian Bodu, el inlocuindu-l in functie pe Neculae Eugen Plaiasu. Nu se cunosc prea multe detalii despre biografia noului presedinte al ANAF, care este totodata si secretar de stat. Singurul lucru cert este ca timp de cateva luni Bodu a fost seful departamentului Juridic al bancii ING Romania.
Agentia de Administrare Fiscala functioneaza in subordinea Ministerului Finantelor Publice si are ca atributii colectarea veniturilor bugetare. Mai trebuie spus ca printr-o ordonanta de urgenta, recent emisa de Guvern, care se refera la trecerea Vamilor si a Garzii Financiare in subordinea Ministerului Finantelor, ANAF primeste atributii sporite. Astfel, noul presedinte, in persoana lui Sebastian Bodu, va avea in subordine trei vicepresedinti cu rang de subsecretar de stat, iar unul dintre acestia va conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.
In actul normativ se mai arata ca raspunderile si atributiile vicepresedintilor vor fi stabilite prin ordin al presedintelui ANAF.
In ceea ce priveste Garda Financiara, in textul ordonantei se spune ca aceasta va fi condusa de un comisar general, numit prin ordin al ministrului Finantelor Publice.
De altfel, pana in martie, Ministerul Finantelor va prezenta Guvernului proiectele de acte normative privind organizarea, reorganizarea si functionarea ministerului, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Garzii Financiare si Autoritatii Nationale a Vamilor.