Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit cinci oferte la privatizarea Electroputere Craiova pana ieri, cand expira termenul de depunere, potrivit The Money Channel, care citeaza NewsIn. Ofertele au venit din partea a trei companii din Romania si a unor firme din Arabia Saudita si SUA, a anuntat institutia.
Firmele romanesti interesate sa preia Electroputere sunt A5 Invest SRL Caransebes, Grup Feroviar Roman Bucuresti si Vienna International Holding SRL Bucuresti. Compania araba Al Arrab Contracting Company Limited a depus de asemenea o oferta, iar cea de-a cincea firma interesata de Electroputere este Peeker Atomic Energy System Inc Lakewood Colorado, din SUA.
Reamintim ca, la 20 februarie 2007, AVAS a scos la vanzare 62,82% din capitalul social al Electroputere. Scoaterea la vanzare a pachetului de actiuni detinute de stat la Electroputere Craiova reprezinta cea de-a sasea lansare la privatizare a societatii craiovene al carei principal obiect de activitate este productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice.
Societatea a fost fondata la 1 septembrie 1949, in 1990 s-a divizat in sapte societati comerciale, iar in 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA. (M.H.)