Copiii vor incasa, din aprilie, o alocatie de stat de 40 de lei. Aceasta este a doua majorare in decurs de doua luni. Conducerea Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) ne-a facut cunoscut faptul ca dupa marirea alocatiei de la 25 lei la 32 de lei, inregistrata in luna ianuarie, din luna martie, micutii si tinerii in varsta de pana la 18 ani vor incasa de la stat cate 40 de lei lunar.

Anul trecut a adus o serie de modificari in ceea ce priveste acordarea alocatiei de stat. Prima s-a referit la faptul ca si cei care nu urmau cursurile scolare puteau beneficia de alocatie. Apoi s-a vorbit de trecerea bazelor de date de la Inspectoratul Scolar la Directia de Munca in vederea achitarii lor de catre ultima dintre cele doua institutii.

Directorul DMPS Galati, Niculina Olimpia Ralea, a facut cunoscut ca cel putin in prima luna de tranzitie, alocatiile vor veni prin mandat postal, cu posibilitatea ca parintii sau tutorii copiilor si tinerilor sa-si deschida cate un cont in care sa le fie virati banii. Pentru ca pana la intrarea in vigoare a acestei prevederi, alocatiile micutilor cu varste pana la sapte ani se puteau vira si in conturi bancare, seful DMPS a facut cunoscute bancile cu care Directia avea incheiate conventii. "Bancile cu care noi avem conventii sunt Transilvania, Banca Comerciala, Banca de Dezvoltare si OTP Bank. Acum sunt in derulare si procedurile pentru incheierea unei conventii cu CEC-ul pentru a veni in sprijinul celor care locuiesc in mediul rural", ne-a declarat, de curand, Niculina Olimpia Ralea.