Senatorul Sorin - Constantin Lazar a adresat o intrebare ministrului Administratiei si Internelor Traian Igas si ministrului Finantelor Publice Gheorghe Ialomitianu

Prin Hotararea de Guvern numarul 1001/12 10 2011, Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011 cu suma de 66 410 000 lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2011 si alocarea acesteia bugetelor locale ale unor unitati administrativ-teritoriale, in vederea platii unor arierate, precum si finantarii unor cheltuieli curente si de capital .
Astfel au primit sprijin financiar un numar de 1035 de unitati administrativ teritoriale, comune , orase, municipii si sectoare ale municipiului Bucuresti.
Parcurgand lista cu unitatile administrativ teritoriale beneficiare am constatat o alocare bugetara de 200 000 lei catre municipiul Iasi si o alta alocare bugetara de 1 150 000 lei catre municipiul Piatra-Neamt .
Cunosc foatre bine ambele municipii si problematica locala cu care se confrunta acestea . De aceea formulez urmatoarea intrebare la care va rog sa imi raspundeti :
In notele de fundamentare ale celor doua municipalitati, care au fost motivatiile care au sustinut acordarea acestor sume si care este totalul sumelor primite de cele doua unitati administrativ-teritoriale folosind aceasta sursa pe parcursul anului in curs, anume 2011.