"Taxa pe fast-food va putea duce la scumpiri de cel putin 10% a produselor alimentare", a spus Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale din Industria Alimentara, Romalimenta.
"Proiectul de lege este facut de o asa maniera, incat se poate aplica absolut peste tot, la absolut orice aliment. Cifra de afacere a intregii industrii alimentare din Romania a fost anul trecut de peste 10 miliarde de lei. Daca se vrea un miliard, inseamna ca impozitul ar fi de 10%. Daca se restrange gama de produse, impozitul creste. E mai mult decat un TVA de 2-3 procente", a adaugat Sorin Minea.
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat, la inceputul anului, ca Guvernul ar putea introduce o taxa pentru produsele fast-food, dupa modelul taxei pe viciu, banii urmand a fi destinati programelor de sanatate si de investitii.
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, insa, ulterior, ca nu a discutat cu reprezentantii Ministerului Sanatatii pe marginea introducerii unei astfel de taxe, existand "doar o intentie" in acest sens.