Guvernul a adoptat in ultima sedinta Ordonanta de Urgenta care aproba Contractul de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, in valoare de 12,566 milioane de euro, pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania (SAMTID), semnat la Bucuresti la 28 februarie 2005.
Potrivit unui comunicat al Executivului, beneficiarii finali ai Programului SAMTID, faza I, sunt societatile comerciale pe actiuni din judetele Alba, Botosani, Calarasi si Hunedoara, prestatoare de servicii publice, care vor incheia contracte de delegare a gestiunii activitatii de alimentare cu apa cu orasele mici si mijlocii. Programul SAMTID vizeaza orasele mici si mijlocii cu o populatie de pana la 150.000 de locuitori.
In prima faza, urmeaza sa fie modernizate sistemele de alimentare cu apa si de canalizare a oraselor Abrud, Alba Iulia, Aiud, Baia de Aries, Blaj, Campeni, Cugir, Ocna Mures, Teius, Zlatna, din judetul Alba, a oraselor Darabani, Dorohoi si Saveni din judetul Botosani, a oraselor Budesti, Calarasi, Lehliu Gara si Oltenita din judetul Calarasi si a oraselor Brad, Calan, Geoagiu, Hateg, Orastie si Simeria din judetul Hunedoara. (D.E.)