Grupul Pic din Pitesti, controlat de Ilie si Cornel Penescu, deschide marti, la Calarasi, al cincilea hipermarket al retelei, in cadrul unui parc de retail dezvoltat in regie proprie in urma unei investitii de 60 milioane de euro. "Astazi (n.r. - marti) deschidem hipermarketul si galeria comerciala, urmand ca la inceputul anului viitor sa fie inaugurat si magazinul Bricostore din cadrul parcului de retail", a declarat directorul de achizitii al Pic, Liviu Facaleata. Suprafata parcului de retail este de aproximativ 35.000 de metri patrati, hipermarketul avand ocupand circa 10.000 de metri patrati. Facaleata a mai adaugat ca 80% din sumele folosite la constructia parcului de retail de la Calarasi au provenit din surse proprii ale grupului Pic.
Retailerul va mai deschide, in prima parte a anului viitor, un alt parc de retail la Ploiesti, urmand ca alte hipermarketuri sa fie deschise in diferite orase din tara, inclusiv in spatii inchiriate.
Pic are in prezent patru hipermarketuri, la Pitesti, Craiova (inaugurate in 2006), Oradea si Braila (deschise in toamna anului trecut).