In cadrul conferintei de presa organizata ieri, cu ocazia implinirii a zece ani de la infiintarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), directorul executiv al filialei locale a institutiei, Victoria Movileanu, a facut un rezumat al activitatii desfasurate in cursul acestui an.

Potrivit directorului executiv al ANOFM, deviza sub care se marcheaza, pe data de 10 decembrie, 10 ani de existenta a ANOFM, este "De un an in Uniunea Europeana, de 9 ani in slujba cetateanului". Victoria Movileanu a prezentat masurile active de ocupare a fortei de munca care au fost derulate in cursul acestui an prin intermediul institutiei precum si o situatie a persoanelor care si-au gasit un job pe baza facilitatilor prevazute de legea somajului. Purtatorul de cuvant al ANOFM a prezentat mesajul presedintelui ANOFM, Ionel Muscalu, cu ocazia acestui eveniment, in care se precizeaza faptul ca anul 2007, anul intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, e si cel in care rata somajului din Romania a inregistrat cel mai scazut procent, cu putin peste 4%.

De asemenea, presedintele ANOFM a mai tinut sa sublinieze faptul ca prin programul de ocupare a fortei de munca al ANOFM au fost ocupate peste 440.000 de locuri de munca, urmare a sustinerii activitatii de mediere si de formare profesionala a adultilor in centrele locale si regionale, in conformitate cu cerintele europene si perspectivele de piata muncii.