Câtiva dintre fermierii din judetul Olt au iesit miercuri în strada cu utilajele agricole pentru a solicita autoritatilor statului scaderea pretului la pompa al motorinei folosite de producatorii agricoli. Membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii conexe Agrostar, filiala Olt, afiliata la BNS, au cerut, la unison cu colegii lor din 14 judete, ca motorina folosita la lucrarile agricole sa coste mai putin cu 50% fata de pretul actual. Sindicalistii au marsaluit în Slatina pe traseul b-dul Constantin Bâncoveanu - str. George Poboran - str. Vintila Voda - b-dul A.I. Cuza, oprindu-se în fata prefecturii, unde si-au postat zeci de utilaje agricole, tractoare si camioane. Ei si-au exprimat nemultumirile fata de modul în care statul se implica în sprijinirea agriculturii românesti, sustinând în fata prefectului Stefan Nicolae ca întâmpina foarte multe greutati în activitate.   
Carburantul este mai ieftin în Vestul Europei  La actiunea de ieri au participat si fermieri neafiliati sindical din mai multe zone ale judetului. Valoarea actuala a subventiei la motorina folosita în agricultura a dus la reactii dure din partea fermierilor, acestia sustinând ca pretul carburantului, în partea de vest a Europei, este mult mai mic. Ei vor conditii egale pe piata, motiv pentru care cer guvernului sa ia masuri pentru reducerea accizei la motorina utilizata în agricultura. Fermierii sunt nemultumiti de faptul ca executivul a redus acciza la motorina doar cu 65 de bani pe litru pentru 48 de litri la hectar pentru înfiintarea culturilor. "Vrem reducerea pretului la motorina pentru agricultori cu 50% la pompa. Dorim ca si în România sa se respecte preturile practicate în Uniunea Europeana. Actiunea de astazi (ieri-n.r.) este un semnal de alarma. În cazul în care guvernul nu va respecta revendicarile noastre, în 30 de zile Agrostar va bloca România", a amenintat Florin Ciobanu, directorul Legumicola Plesoiu si presedintele Agrostar, filiala Olt. Actiunea fermierilor a început cu marsul utilajelor si a urmat un miting care a avut loc pe platoul din fata prefecturii. Utilajele au fost acoperite de bannere inscriptionate cu diverse lozinci, precum "Salvati Agricultura!" sau "Motorina fara taxe!". 
Au cerut sprijin pentru înfiintarea culturilor de toamna Miscarea de ieri s-a vrut un semnal de alarma. Protestatarii au anuntat ca, daca guvernul nu le va respecta revendicarile, peste 30 de zile vor bloca rute importante în întreaga tara. Acestia au mai cerut subventii europene pentru membrii grupurilor de producatori care se acorda în sectorul legumicol, vegetal, cât si sprijin pentru înfiintarea culturilor de toamna. "Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a cerut guvernului respectarea prevederilor în domeniu. În Europa, grupurile de legumicultori primesc sprijin de 200-1.000 de euro la hectar. Si noi am putea. Avem aprobarea de la Bruxelles, dar Ministerul Economiei si Finantelor spune ca nu dispune de bani", a mai afirmat Ciobanu.Protestatarii au fost invitati de prefectul Nicolae la discutii. Dupa ce le-a ascultat pasurile, el le-a dat asigurari ca revendicarile lor vor ajunge pe masa premierului în scurt timp. "Au dreptate! Îi înteleg. În maximum o ora, revendicarile lor vor ajunge pe masa premierului", a spus prefectul.