Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) au fost acreditate provizoriu de catre Ministerul Agriculturii, urmand sa fie supuse unei noi audieri in martie 2007. Decizia a fost semnata ieri de catre ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, care s-a bazat pe raportul Autoritatii Competente pentru Acreditarea Agentiilor de Plati si pe un audit extern, se arata intr-un comunicat emis de catre Ministerul Agriculturii.
Raportul de audit cuprinde o serie de recomandari pentru remedierea deficientelor constatate, incluse intr-un Plan de instructiuni. Masurile vor trebui indeplinite de catre APDRP si APIA pana in martie 2007. Cele doua agentii de plati, precum si organismul coordonator trebuie sa fie acreditate pentru ca Romania sa inceapa procedura de utilizare a banilor UE pentru agricultura si dezvoltare rurala.
APDRP va gestiona dupa aderare platile proiectelor de investitii si va finaliza platile pentru proiectele SAPARD contractate. (S.N)