Nici pina in momentul de fata salariatii de la AFDJ nu au un contract colectiv de munca (CCM) la nivel de unitate. Cu toate acestea sindicatele din societate si administratia au gasit o solutie de accelerare a negocierilor. Cele doua sindicate din cadrul unitatii, Farul si USAFDJ, vor realiza un proiect al CCM, iar administratia, dupa ce-l va studia, isi va prezenta pozitia oficiala. Proiectul de CCM al sindicalistilor va fi creat pe structura contractului la nivel de ramura Transporturi.

"Am vorbit cu Radu Rus, presedintele comisiei de negocieri a AFDJ, care ne-a spus ca accepta propunerea noastra. Pacat ca abia acum, dupa aproape jumatate de an de la expirarea contractului, s-a ajuns la un numitor comun", ne-a declarat liderul sindicatului Farul, Stefan Frunza.

Cele doua sindicate de la AFDJ trebuie sa finalizeze proiectul de CCM pina la 22 aprilie. Administratia va avea la dispozitie o saptamina pentru a studia actul, dupa care cele doua parti, sindicatele si conducerea societatii, se vor reaseza la masa negocierilor.

Legat de conducerea AFDJ, a aparut zvonul ca directorul Mihai Ochialbescu, sustinut politic de Partidul Democrat, nu se afla in pericol de a fi schimbat din functie, desi democratii au parasit Guvernul. Motivul ar fi reprezentat de faptul ca seful regiei autonome galatene si-a cistigat sprijinul secretarului de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Alexandros Galiatatos, care este membru de vaza al Partidului National Liberal.