A avea propria afacere este echivalent cu a fi fericit. Cel putin asa cred circa 70% dintre romani care au fost intervievati de compania Neogen.
Alti 16% dintre romani considera ca pe locul doi in topul fericirii se afla artistii, scriitorii si muzicienii. Pozitia a treia in clasamentul fericirii este ocupata de cei care muncesc in strainatate.
In ceea ce priveste rezultatele in functie de venituri, situatia nu este foarte diferita de rezultatele generale.
Astfel, dintre persoanele cu venituri sub 150 de euro pe luna, 17% sunt de parere ca cei mai fericiti sunt artistii. Pe masura ce creste venitul, creste si procentul celor care sustin ca pentru a fi fericit trebuie sa lucrezi pentru tine, 72% dintre cei cu venituri intre 500 si 1.000 de euro fiind de aceasta parere.
Potrivit Neogen, “cei care nu lucreaza“ sunt cei mai fericiti in conceptia a 5% dintre romani. La randul lor, 10% dintre someri si pensionari cred ca fericirea apartine celor care nu lucreaza.
Cat despre elevii si studentii intervievati, 9% dintre acestia cred ca solutia fericirii este angajarea in strainatate. Sondajul a fost realizat in perioada 16 mai - 9 iunie pe un esantion de 7.200 de persoane.