Incredintarea directa si gratuita a unui teren de 26 ha din cartierul "Dimitrie Cantemir" risca sa-l aduca din nou pe primarul Dumitru Nicolae in fata procurorilor.

Miscarea primarului Dumitru Nicolae, prin care a indreptat spre investitii imobiliare un teren de 26 ha, evaluat in 2005 la cinci milioane de lei, risca sa ajunga si pe masa procurorilor. Cei care ar putea solicita intrarea pe firul afacerii a reprezentantilor parchetelor sint reprezentantii autoritatilor din Braila. Reamintim ca terenul se afla in administrarea municipalitatii galatene, insa teritorial se afla in judetul Braila.

Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetului Braila, ne-a declarat ca nu este de acord cu indreptarea terenului catre ridicarea unui complex imobiliar, insa ne-a precizat ca pentru moment nu va depune o plingere la Parchet. "Inca mai speram ca totul sa se rezolve pe cale normala, sper ca primarul Dumitru Nicolae sa-si retraga planul de a construi in zona altceva decit locuinte sociale. Nu stiu ce proiect imobiliar vrea sa faca acolo primarul Galatiului, insa lucrarile nu vor fi legale. Este tot ce pot sa spun pentru moment. Nu stiu cine il sfatuieste pe Dumitru Nicolae, insa primarul nu intelege legea. Sper ca primarul Galatiului sa-si revina odata si sa inteleaga ca nu poate face ce vrea el pe un teren al nostru", ne-a declarat destul de iritat de subiect Bunea Stancu.

Cazul prezentat de "Monitorul de Galati"

Reamintim ca declaratiile lui Bunea Stancu vin dupa ce ziarul nostru a facut publica afacerea suspecta dintre primarul Dumitru Nicolae si Euro Mediteranee prin care societatea din urma primea gratis un teren de 26 ha, evaluat la cel putin cinci milioane de euro, municipalitatea urmind sa incaseze doar o cota de profit de 291.000 de euro pe an.

Carrefour a cumparat teren la Iasi, nu a primit de la primar

Explicatia pe care ne-a dat-o primarul acum o saptamina, conform careia Carrefour vrea terenuri acordate gratis de la municipalitati, nu sta in picioare la unul dintre centrele societatii franceze realizate in Iasi. Aici cunoscuta firma franceza a cumparat un teren de peste noua hectare pe care a construit hypermarket-ul, fapt ce demonstreaza ca declaratiile primarului galatean nu stau in picioare.

Tot la fel de adevarat este si faptul ca societatea Carrefour a mai primit aproape 5 ha de la Primaria Iasi in apropierea celor noua, teren asupra caruia s-a iscat un scandal in presa.