Reusita oricarei afaceri se bazeaza pe un management potrivit, dar si pe o politica de personal corespunzatoare. În 2007, doua companii din Dolj au reusit sa ajunga în primele 12 cele mai bune companii angajatoare. Succesul în afaceri depinde, în mare masura, de gasirea si pastrarea angajatilor potriviti. Si daca descoperirea unor persoane care sa corespunda profilului dorit de angajator poate sa fie o treaba destul de usoara, mentinerea lor poate fi extrem de dificila. Criteriile cele mai importante care-i motiveaza pe angajati sa ramâna în cadrul unei firme sunt variate. Potrivit "Top 100 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi", întocmit de revita Capital în colaborare cu institutul de cercetare a pietei GFK, nu pachetul salarial si avantajele banesti sunt cele mai importante elemente pentru un angajat. Dimpotriva, calitatea colaborarii, mai exact, respectul cu care este tratat un angajat pare a fi cel mai important criteriu. Acesta este urmat de recunosterea meritelor, activitatea presupusa de munca în sine si posibilitatea dezvoltarii abilitatilor de profesionist.  
Masa de prânz, cel mai putin important criteriu  Criteriul "nivelul salariului" este pe locul patru ca importanta si este urmat de atmosfera de lucru, feedback-ul din partea sefului direct, calitatea colaborarii cu managementul, gradul de responsabilitate învestita si abia apoi oportunitatile interne de dezvoltare a carierei. Angajatii apreciaza ca mai putin importante sunt conditiile oferite pentru masa de prânz (pe locul 37 într-un top al importantei) si cele de recreere fizica periodica (pe locul 36), inclusiv spatiile de recreere. 
Companiile din Dolj, printre primii 12 angajatori Potrivit topului, cele mai dorite trei companii din România sunt Velvet Dental (servicii stomatologice), PIC (retail) si Extenso (retail). Criteriile generale care au stat la baza evaluarii companiilor participante la studiu au fost: conditiile de munca oferite angajatilor, calitatea colaborarii în companie, pachetul salarial si conditiile de recreere si dezvoltare profesionala.În 2007, doua companii ale unor doljeni au reusit sa ajunga în primele 12 cele mai bune companii angajatoare. Una dintre acestea a fost Popeci Utilaj Greu (productie industriala), care a ocupat locul zece si în cadrul careia "atmosfera de lucru este considerata a fi unul dintre cei mai importanti factori pentru motivarea angajatilor". 
Dumagaz Transport, angajator de top Alt angajator de top care a pornit din zona de sud este Dumagaz Transport (servicii). Acesta se situeaza pe locul 12 în "Top 100 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi". Beneficiile de care au parte angajatii firmei sunt din cele mai variate: fonduri de pensii, participatii la câstig, transport asigurat integral de firma, masina de serviciu, activitati sociale si sportive. "Compania noastra asigura si pune la dispozitia personalului sau aproape tot ceea ce reprezinta remuneratie si avantaje la locul de munca", a declarat pentru Capital Mihai Dugaesescu, administrator Dumagas.
Nu e de mirare ca, înfiintata în 1996, ca distribuitor de butelii GPL în zona de sud-vest, compania doljeana a reusit ca în zece ani sa devina lider în industria transporturilor rutiere de marfuri. Potrivit Topului, anul trecut, Dumagaz Transport a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 40 de milioane de euro.Topul beneficiilor în 2007
- telefonul mobil (95,8%)
- concediul pentru evenimente personale (95,8%)
- recompense speciale: bonusuri fixe (93,7%)
- suport financiar în situatii dificile (93,7%)
- daruri cu ocazii speciale - Craciun, Paste (91,6%)
- masina de serviciu (84,2%)
- tichete de masa (83,2%)