Pe lânga rabdare si multa munca, pentru a transforma o afacere simpla în una de succes este nevoie si de o idee inovatoare.Firma Rogabri Impex are ca domeniu de activitate producerea de ferestre si usi de interior din lemn stratificat si masiv. Firma s-a înfiintat în octombrie anul trecut, cu o investitie initiala de doar 12.000 de euro (din lipsa unei sume mai mari, utilajele au fost achizitionate la mâna a doua). În scurt timp, a reusit însa sa-si mareasca numarul de angajati de la doi la sapte si sa produca lunar aproximativ 30 de usi si cam 50 mp de tocarie. Începutul nu a fost deloc usor, mai ales ca în Craiova exista o piata foarte bine dezvoltata de PVC. "Provin dintr-o familie cu traditie în tâmplarie, dar m-am gândit ca trebuie sa vin cu ceva nou si am ales lemnul stratificat. PVC-ul a avut un impact foarte mare. A trebuit sa gasesc ceva superior acestuia", a declarat Robert Pruna, directorul firmei, care, cu toate ca de meserie este hidrolog, a învatat de mic acest mestesug si a facut o pasiune din el. 
Greutatile afacerii cu lemn stratificat Alta greutate în pornirea unei astfel de afaceri este faptul ca informatiile se obtin destul de greu. "Am demarat greu. A trebuit sa culeg informatii despre lemul stratificat, care necesita alt tip de finisaje si de vopsea. Prima oara când am vazut usi din lemn stratificat a fost într-un hotel din Germania. Am masurat fiecare coltisor", a explicat Robert Pruna. Dupa ce a început afacerea, a mai aparut o problema - exista foarte multe persoane care nu stiu de existenta lemnului stratificat. În plus, fiind o firma noua pe piata, orice fluctuatie de pret la produsul lemnos se resimte în materia finita. În plus, meseriasii din domeniu nu se gasesc usor. "Oamenii, care sunt cei mai importanti pentru o afacere, nu prea stiu sa lucreze cu lemn stratificat. Nu gasim usor nici persoane calificate si nici unele serioase, care sa doreasca sa învete. Cei mai multi nu sunt interesati de ceea ce fac, ci numai de salariul pe care-l primesc", a spus Pruna, care a sublinit faptul ca, pentru a face produse de calitate, e nevoie de multa pasiune.  
Ingredientele unei afaceri de succes Pentru a reusi sa se impuna pe piata, a fost nevoie de mai mult decât atât. "Timpul meu liber consta însa în maximum o duminica pe luna, mai ales în perioada asta. Muncesc cot la cot cu angajatii. Eu sunt cel care face finisajele", a precizat directorul firmei.