Ziarul Financiar noteaza opinia consilierului Guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, despre cele doua legi votate de Camera Deputatilor, de reducere a TVA la 5% la alimentele de baza si cea de neimpozitare a pensiilor sub 2.000 de lei.

Adrian Vasilescu, BNR: Scaderea TVA arata dezinteresul deputatilor PDL fata de Legislativ

Decizia Camerei Deputatilor privind reducerea TVA pentru alimentele de baza la 5% si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei reflecta dezinteresul unora dintre parlamentari (recte cei ai PDL) fata de discutiile legate de proiectele legislative, apreciaza Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.
"Este chiar dizgratios sa vezi la televizor cum cineva vorbeste la tribuna in Parlament si un parlamentar sta cu spatele la tribuna si vorbeste cu un coleg. Atata vreme cat vad in Parlament de foarte multe ori dezinteres fata de ce se discuta acolo - nu se citesc legi, se ridica mana la intamplare - trebuia sa ajungem la acest moment, care s-ar putea sa fie un moment al adevarului, in sensul ca sa vedem o zguduire, o dezbatere care sa puna odata lucrurile la punct", a declarat Vasilescu.
Intrebat daca decizia deputatilor PDL va afecta preturile alimentelor, Vasilescu a raspuns ca nu crede ca este momentul pentru o astfel de discutie pentru ca acest lucru nu se va intampla.
El a mai spus ca afirmatiile sale nu au fost facute in calitate de consilier al guvernatorului BNR, ci "ca simplu observator care se uita la televizor".