La capitolul atragerea investitorilor, Galatiul sta prost. Cel putin aceasta este parerea inspectorului sef al Inspectoratului in Constructii, Savel Rotaru. Acesta ne-a spus ca, de pe locul al cincilea, judetul nostru a ajuns pe locul 28 la capitolul investitii.

Iar ne-au luat-o brailenii inainte

Seful Inspectoratului Judetean in Constructii (IJC) Galati ne-a facut cunoscut ca, datorita faptului ca institutia "traieste" dintr-un procent din incasarile care se fac de pe urma investitorilor si a investitiilor facute de acestia, a reusit sa faca o comparatie. Rezultatele au fost dezastruoase, motiv pentru care a inaintat o informare si la Prefectura Galatiului.

"Investitorii aduc locuri de munca si profit, acest lucru este clar. Numai ca in Galati nu au mai venit investitori si stau dovada cifrele. Cei din administratia locala nu au stiut sa-i atraga. Este foarte adevarat ca judetul nostru este limitat ca si intindere, ca nu avem teren, Dunarea, Bratesul, impiedicand extinderea, dar la fel de adevarat este si faptul ca avem Parcul Industrial, Zona Libera... pentru care nu se face nimic. Daca s-ar da niste facilitati fiscale, daca s-ar face utilitati, oamenii ar fi atrasi sa investeasca. Ma uit la braileni. Ne dau clasa prin ceea ce fac, prin felul in care isi atrag investitorii. In Regiunea 2 Sud Est, in care sunt incluse - Constanta, Tulcea, Braila, Buzaul, Galatiul si Vrancea, la 15 martie, noi ne aflam pe locul 4, dupa Constanta, Braila si Vrancea, lucru incredibil, avand in vedere capacitatea noastra", ne-a spus Savel Rotaru.

Top rusinica...

Tot inspectorul sef al IJC a mai spus ca, daca in 1989 judetul nostru se afla pe locul 5 la capitolul constructii, acum a ajuns pe locul 28, din cele 42 de judete. De asemenea, lucrurile evolueaza din ce in ce mai rau pentru noi.

"Dintre cele sase judete ale Regiunii 2 Sud Est, anul trecut, in trimestrul trei, eram pe locul 2, iar anul acesta pe locul 4. Intr-un top al judetelor, Galatiul a fost devansat de judete precum Iasiul si Doljul. Bucurestiul se afla pe primul loc, urmat de orase din vestul tarii, care stau extrem de bine la acest capitol. Astfel, Capitala este urmata de Cluj, Timisoara, Arad, Sibiu. Intr-un cuvant, Galatiul nu se bucura de un loc bun la capitolul investitii", a conchis Savel Rotaru.