Marinela GHEORGHE publica pe Capitalul.ro articolul "Adevarul Holding va lansa televiziunea generalista Adevarul TV", pe care il puteti citi in continuare.
Trustul Adevarul Holding, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) o licenta audiovizuala prin satelit pentru lansarea televiziunii generaliste Adevarul TV.
In mod concret, solicitarea de acordare a licentei audiovizuale pentru Adevarul TV a fost depusa la CNA de societatea Adevarul Digital Media SRL din Bucuresti, ai carei actionari sunt Adevarul Holding - 95% si Tipomedia - 5%, au declarat pentru Mediafax reprezentantii CNA.
Potrivit dosarului depus la CNA, Adevarul TV va difuza programe in productie proprie - 50% si programe ale altor producatori - 50%.
Grila de programe a postului va cuprinde, printre altele, divertisment, filme, programe informative, programe educative si culturale si publicitate.
Investitia in lansarea Adevarul TV se ridica, potrivit dosarului depus la CNA, la peste 10 milioane de euro.
Trustul de presa Adevarul Holding si-a dezvoltat, de la sfarsitul anului trecut, un studio de televiziune.
Din 15 iulie 2010, Alexandru Sassu, fostul director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), ocupa functia de director al diviziei de radio si televiziune a trustului Adevarul Holding.
"Lansarea diviziei TV face parte din strategia si din planul de afaceri al Adevarul Holding de a deveni o companie media integrata", a declarat, in data de 23 iunie 2010, pentru MEDIAFAX, Peter Imre, director general al trustului.
La randul sau, Alexandru Sassu a declarat atunci ca numirea sa in aceasta pozitie este o provocare foarte interesanta, in contextul in care, in opinia sa, publicul asteapta informatii si programe de calitate. "Este un proiect fezabil, care, in doi ani, poate ajunge sa fie un concurent redutabil pentru actualele canale TV generaliste", a mai spus Alexandru Sassu.
Totodata, trustului controlat de Dinu Patriciu i s-au alaturat, de-a lungul acestui an, mai multe persoane care au lucrat in televiziune, printre care: Mihaela Antoche, care a venit la Adevarul Holding de la Kanal D, unde ocupa functia de director al Departamentului de Stiri si Sport, Horia Enasel - cunoscut in mediul audiovizual datorita colaborarilor sale cu posturile de televiziune Pro TV, Prima TV, National TV, B1 TV si N24, dar si Mura Franculescu - fostul coordonator al TVR 3, televiziune din portofoliul Societatii Romane de Televiziune.
Trustul Adevarul, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, are in portofoliu cotidianele Adevarul, Adevarul de seara, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum si cotidianul Blik din Ucraina, colectiile de carte de lux Adevarul, dar si un numar mare de suplimente si produse complementare. Divizia internationala a grupului mai cuprinde redactii in Spania si Italia, infiintate in 2007. Totodata, Adevarul Holding editeaza Forbes Romania. Recent, Adevarul Holding a cumparat si revista Tango.