Se pare ca simplificarea controlului la intrarea in Romania are un efect neasteptat, "ajutind" aducerea in tara de masini furate din tarile membre UE.

Potrivit informatiilor furnizate de Directia Politiei de Frontiera Iasi, in primele sase luni ale anului au fost descoperite 34 de autovehicule furate - trei in Botosani, 13 in Iasi, cinci in Vaslui si 13 in Galati - dintre acestea 30 fiind furate din strainatate si gasite in tara. Cele mai multe, 21, au fost furate din Italia, urmind apoi Germania, Ungaria, Franta, Spania si Belgia.

Anul trecut, in aceeasi perioada, pe toata Directia de Frontiera Iasi au fost descoperite 18 masini furate din strainatate, cresterea fiind evidenta. La Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Galati au fost descoperite cele mai multe masini care s-au dovedit a fi furate din afara. Daca anul trecut, in primul semestru, politistii galateni de frontiera descoperisera sase masini furate din afara, in acest an, in aceeasi perioada, numarul acestora a ajuns la 10, a afirmat purtatorul de cuvint al IJPF, insp. Bogdan Carp.

Autovehiculele furate descoperite de politistii de frontiera ai DPF Iasi sint dintr-o gama diversa, de la masini de lux la autoturisme din clasa medie, TIR-uri, un motostivuitor si doua motoscutere.

In ceea ce priveste numarul masinilor furate in afara si descoperite in judetul nostru de catre politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului, aici lucrurile nu s-au schimbat. Potrivit declaratiei sbcms. Florin Huian, si acum, ca si anul trecut, numarul masinilor furate din afara si descoperite in Galati este de 5.