ZF.ro : Immofinanz incepe investitiile la un an dupa preluarea Adama: 14 mil. € in doua blocuri cu 200 de apartamente

Compania de dezvoltare imobiliara Adama a reinceput investitiile pe piata rezidentiala locala, unde va construi doua blocuri cu 210 apartamente, la mai bine de un an de la tranzactia prin care austriecii de la Immofinanz au preluat integral compania, in schimbul a 42 mil. euro.
In primavara anului 2011 reprezentantii Adama afirmau ca au luat pauza de la constructii deoarece nu au de indeplinit planuri "cincinale", intr-o perioada in care compania avea spre vanzare inca 500 de apartamente, iar in paralel actionarii majoritari ai firmei negociau vanzarea catre Immofinanz.
Austriecii au preluat in vara anului trecut Adama, o companie care detine terenuri pentru construirea a circa 10.000 de locuinte, dar au asteptat mai bine de un an pana la pornirea primelor investitii prin care vor fi folosite doar o mica parte din loturile construibile ale companiei.
Astfel, Adama va continua doua dintre proiectele rezidentiale in care au fost realizate deja locuinte in cartierul bucurestean Titan, incepand lucrarile la cel de-al treilea bloc din ansamblul Edenia, iar in paralel compania construieste al doilea bloc din proiectul Optima, situat in apropierea bulevardului Theodor Pallady. Cele doua proiecte implica investitii de 14,1 mil. euro si vor aduce pe piata 210 apartamente cu una, doua si trei camere (126 in Edenia si 84 in Optima), astfel ca bugetul mediu alocat pentru fiecare locuinta este de circa 67.000 de euro.
Pentru constructia celor doua blocuri Adama a semnat un contract cu firma Bog‘Art, iar imobilul din Edenia are programata finalizarea in toamna anului viitor. Reprezentantii companiei nu au dat informatii legate de preturile la care aceste apartamente vor fi comercializate. Aceste date vor fi stabilite in luna noiembrie. In proiectul Edenia compania a vandut integral cele 226 de apartamente dezvoltate in prima faza a proiectului, in timp ce in Optima mai sunt disponibile 15 din cele 83 de unitati ale primului bloc.
Adama este unul dintre cei mai activi dezvoltatori de apartamente de pe piata locala, unde a realizat pana in prezent circa 1.500 de locuinte, jumatate dintre acestea fiind situate in cinci proiecte din cartierul Titan.