Actionarii Impact Developer&Contractor au aprobat, marti, majorarea valorii nominale a unei actiuni, de la 0,1 lei la 1 leu, si reducerea numarului de titluri, de la doua miliarde la 200 de milioane, valoarea capitalului social fiind astfel mentinuta.
Actionarii au confirmat decizia conducerii companiei prin care s-a stabilit ca pretul minim de achizitie, in cadrul programului de rascumparare, sa fie cotatia de la Bursa de Valori Bucuresti din momentul efectuarii operatiunii, se arata intr-un comunicat Impact transmis Bursei. Conducerea dezvoltatorului imobiliar a modificat, la inceputul lunii octombrie, planul de rascumparare de actiuni. Initial, compania a stabilit ca procesul de rascumparare a maximum 4% din actiuni va fi derulat la preturi cuprinse intre 0,1 si 0,5 lei pentru un titlu. Actiunile Impact au inchis sedinta de vineri la un pret de 0,0374 lei/unitate, cu 14,72% peste referinta. Capitalizarea companiei se ridica la 74,8 milioane de lei. Firma a inceput operatiunea la 28 iulie si are la dispozitie maximum 18 luni pentru a-si rascumpara propriile titluri, de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotaririi actionarilor, respectiv 19 mai.
La momentul inceperii procesului de rascumparare, pretul actiunilor Impact era de 0,2 lei pe unitate. Achizitionarea de pe piata a celor maximum 80 de milioane de titluri va fi intermediata de firma de brokeraj KBC Securities, iar fondurile pentru plata acestora vor proveni din rezervele societatii, altele decat cele legale. Impact a inregistrat in primele noua luni venituri totale de 189,9 milioane de lei, in crestere cu 63,08% fata de valoarea consemnata in perioada similara a anului trecut, si un profit net de 16,85 milioane de lei, cu 12,86% mai mare decat castigul aferent intervalului ianuarie-septembrie 2007. Presedintele companiei, Dan-Ioan Popp, este actionar principal, controland 27,96% dintre titlurile companiei, iar Carmen Sandulescu, directorul economic, detine circa 11,3% din capital.