Avand in vedere notificarea Banc Post SA de incetare a Conventiei privind plata drepturilor banesti ale pensionarilor prin cont curent personal, incepand cu 1 octombrie, pentru asigurarea continuitatii platii la adresa exacta, Casa Judeteana de Pensii Bihor roaga titularii de pensii sau indemnizatii de legi speciale, precum si reprezentantii legali sau mandatarii imputerniciti prin procura speciala sa depuna personal sau prin posta, pana pe 31 august, cererea privind plata acestor drepturi prin posta, comunicand obligatoriu adresa de plata (ex. in cazul persoanelor stabilite in strainatate, adresa mandatarului).
Leontin Tarle, directorul executiv adjunct al CJP, ne-a comunicat ca trebuie anexate la cerere o copie dupa cartea de identitate si cupoanele de pensie pentru toate drepturile platite prin banca. La sediul institutiei, cererile se vor depune la ghiseul nr. 5, programul de preluare fiind intre orele 8:30 si 16:30 in zilele de luni, miercuri, joi, vineri si intre orele 8:30 si 18:30 in ziua de marti. Privind plata drepturilor banesti beneficiarilor care au conturi curente personale de pensii existente la CEC, incepand cu 1 septembrie, aceasta se efectueaza in baza unei noi conventii incheiate intre CNPAS si CEC SA. Achitarea drepturilor banesti se face conform acestei conventii in patru transe lunare, stabilite in ordine alfabetica, dupa prima litera a numelui, la urmatoarele date: transa I - literele A-C - va incepe din data de 14 a fiecarei luni; transa a II-a - literele D-L - va incepe din data de 17 a fiecarei luni; transa a III-a - literele M-Q - va incepe din data de 20 a lunii; transa a
IV-a - literele R-Z - va incepe din data de 23 a fiecarei luni.
Sucursalele CEC nu mai fac inscrieri noi in conturi pentru plata pensiilor. Incepand cu 1 octombrie, cupoanele de pensii, precum si taloanele speciale de calatorie vor fi transmise beneficiarilor de drepturi de pensie si legi speciale, care au conturi deschise la CEC, de catre CNPAS, prin posta. In acest sens, titularii conturilor personale de pensii deschise la CEC vor depune personal, printr-o terta persoana sau prin posta, pana la 31 august, copia dupa actul de identitate, adresa exacta, precum si cupoanele de pensie pentru toate drepturile platite prin CEC.
CNPAS isi declara disponibilitatea pentru incheierea unor conventii similare si cu alte institutii financiar-bancare interesate sa asigure plata drepturilor banesti ale pensionarilor prin conturi bancare.