Spre bucuria absolventilor de ASE, pe piata locurilor de munca se cauta din nou specialisti in domenii precum finante-contabilitate si bancar, dupa cum rezulta din datele companiilor de recrutare. Desi cererea si oferta de locuri de munca in domeniul financiar a avansat in ultimele luni, locul I in topul celor mai cautate joburi il detine domeniul vanzari. Astfel, cu 1.386 de oferte si peste 86.000 de CV-uri depuse, acest domeniu ocupa detasat primul loc, potrivit cifrelor furnizate de compania Neogen, care detine 65% din piata de recrutare online.
Pentru "economisti" exista 523 de slujbe pe finante-contabilitate si 206 in sectorul bancar, dupa cum reiese din aceleasi date. Astfel, prin cele 729 de joburi, domeniul financiar a cunoscut o usoara crestere in ultimele luni, dupa cum ne-a declarat Calin Fusu, director general Neogen. "Tot o traiectorie ascendenta a avut-o si domeniul comert, cu 367 de oferte", a adaugat Fusu.
Domeniul bancar detine insa suprematia, alaturi de cel serviciu clienti, cand vine vorba de cel mai mare numar de candidati pe un post. ßi asta pentru ca exista situatii cand pentru o oferta concureaza chiar 1.000 de aplicanti, a precizat directorul Neogen. Totusi, media candidatilor pe un job in domeniul financiar, serviciu clienti si software este de 300.
Un capitol la care cererea nu difera foarte mult de oferta este cel al constructiilor si amenajarilor. Desi exista peste 33.000 de CV-uri depuse, ofertele angajatorilor din acest domeniu nu ii plaseaza nici macar in topul primelor sapte domenii ca numar de oferte.

Oferta exploziva a hipermarketurilor

O alta tendinta remarcata de reprezentantii companiilor de recrutare este oferta in crestere si inovatoare venita din partea hipermarketurilor care se extind. "In ultima vreme, s-a putut observa o explozie a ofertelor de angajare venite din partea hipermarketurilor sau lanturilor de magazine cu o retea mare de extindere", arata Calin Fusu.
In privinta anunturilor de angajare postate de acestea, Fusu a mentionat ca se regasesc in trei domenii: achizitii/aprovizionare, comert (retail) si bineinteles vanzari.

Targ online de joburi

Sub sloganul "Sa fiti platiti bine", My Job, o alta companie de recrutare, organizeaza o bursa a locurilor de munca pe Internet.
La acest "eveniment" vor participa 400 de firme. Slujbe pentru economisti se vor gasi in oferta multora, alaturi de altele ca: ingineri, manageri, experti in marketing si softisti.