Romanii in general si constantenii in particular nu se dezic de traditia "pusului pentru iarna": gogonele si varza pentru murat, cartofi, "sa fie acolo, in camara" si asa mai departe... Odata cu sfarsitul verii si apropierea sezonului rece constantenii, in special cei mai in varsta iau cu asalt pietele si magazinele agroalimentare pentru a-si pregati proviziile pentru iarna. Cei mai multi insa si-au asigurat "stocul" de provizii inca de la inceputul lunii atunci cand legumele s-au ieftinit. In ceea ce priveste marfa, comerciantii sustin ca au destule provizii, numai clienti sa fie. Acestia se plang insa de vanzarile de anul acesta care au mers foarte prost. "Lumea nu prea mai vine prin piete sa cumpere pentru iarna, pentru ca au preturi mai convenabile la en-grossuri si se duc acolo", afirma dezamagita o comercianta din piata Abator. Mai sunt insa si cumparatori fideli ai pietelor agroalimentare. "Nu ma duc in en-grossuri pentru ca m-am obisnuit sa cumpar an de an din piete. Oricum, preturile de aici sunt acceptabile", sustine o constanteanca venita la cumparaturile de iarna in piata Abator.