Contractul pentru prima locuinta din programul "Prima Casa" a fost semnat miercuri, in cadrul unei ceremonii la care a participat si premierul Emil Boc.
Este vorba despre un apartament de doua camere dintr-un bloc vechi aflat in cartierul bucurestean Colentina, iar titularii contractului, sot si sotie, au contractat un credit bancar de 55.000 euro pentru cumpararea casei. Apartamentul este unul tip confort I decomandat, iar blocul a fost construit in 1986.
Surse oficiale au declarat ca familia in cauza avea deja depus dosarul pentru contractarea unui credit ipotecar si a fost contactata de banca pentru a i se prezenta si varianta programului "Prima Casa".
In acelasi timp, cumparatorii au fost avertizati ca vor trebui sa accepte mediatizarea achizitiei, deoarece sunt practic primii cumparatori ai unei locuinte prin intermediul acestui program.
Persoanele care vor sa ia credite prin programul "Prima Casa" vor plati un avans de 5% pentru o locuinta de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenta din pretul de achizitie.
Guvernul a primit oferte de la 20 de banci pentru credite in valoare totala de 1,4 miliarde euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit de Guvern la un miliard de euro.