99 de lei noi pentru o saptamana la mare pare un pret aproape imposibil, in conditiile in care romanii inca isi calculeaza bugetul in lei vechi.
Programul "O saptamana la mare" continua si in acest an, in perioada 1 Mai - 15 iunie, la tarife speciale pentru categoriile 1 stea, 2 stele, 3 stele, potrivit lui Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei patronatelor din turismul romanesc (FPTR). Astfel, pentru o stea platiti 99 de lei (un milion de lei vechi), pentru 2 stele 119 lei (1.190.000 de lei vechi), iar pentru 3 stele 149 de lei (1.490.000 de lei vechi). Aceasta valoare acopera cazarea pentru sase nopti, fara servicii de masa, a spus oficialul FPTR. In total, sunt puse in vanzare prin agentii 2.700 de locuri pentru perioada amintita, iar 20 de unitati hoteliere si-au anuntat deja participarea la acest program.
Mai trebuie spus ca cele mai multe oferte sunt pentru Mamaia (900 de locuri) si Neptun (800 de locuri).
Singura problema ar mai fi starea vremii. Desi operatorii din turism sunt optimisti si cred ca de 1 Mai va fi vreme buna, o vorba din popor spune ca "nu te poti pune cu vremea".
In ceea ce priveste oferta pentru munte, deja au inceput sa fie facute rezervari pentru Paste si 1 Mai, cele mai cautate fiind zonele din Bucovina, Sinaia, Predeal. Cat despre preturi, pentru patru nopti in Bucovina la o pensiune de 4 stele, trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 500 de lei (5 milioane de lei vechi). Daca preferati sa mergeti in zona Bran, tariful scade usor pana la aproximativ 300 de lei (3 milioane de lei vechi) pentru un pachet complet, cu trei nopti de cazare. Lucrurile se schimba cand vine vorba despre hotelurile de lux. In acest caz, pentru cateva zile platiti 1.000 - 2.000 de lei (10 - 20 de milioane de lei vechi).