Sfarsitul sezonului estival si venirea toamnei aduce tarife mai mici in turism, in special pentru persoanele cu venituri modeste. Oferta este variata si cuprinde turismul rural, dar si hoteluri de la munte sau de pe Litoral. Asa ca cei care nu si-au permis sa mearga in concediu in plin sezon sau nu au putut sa plece de la serviciu toata vara pot profita de programele speciale de cazare, cu tarife reduse. Aceste programe incep din 1 septembrie.
In turismul rural, in perioada 10 septembrie - 1 noiembrie, un sejur de sase zile, la pensiuni de trei margarete, va costa 135 de lei pentru o persoana, potrivit RomNET. In ceea ce priveste hotelurile, deocamdata 15 unitati din tara ofera 2.500 de locuri de cazare, atat la munte, cat si pe Litoral. La un hotel de o stea, pentru sase zile o persoana trebuie sa plateasca 99 de lei, pentru doua stele va costa 119 lei, in timp ce la un hotel de trei stele tarifele sunt de 149 de lei.
De exemplu, in statiunea Mamaia, pentru un sejur de sapte zile, un turist trebuie sa plateasca la un hotel de doua stele aproximativ 132 de lei, iar la un hotel de trei stele 250 de lei. In statiunea Eforie Nord, pentru o noapte la un hotel de doua stele, tariful pentru o persoana va fi cuprins intre 27 si 40 de lei, iar la un hotel de trei stele intre 60 si 70 de lei.
In Jupiter, o noapte la un hotel de doua sau trei stele va avea un tarif cuprins intre 30 si 80 de lei. (S.N.)