Mai multi directori de unitati miniere si sefi din Compania Nationala a Huilei din Valea Jiului au cheltuit, anul trecut, aproape 90.000 de euro cu deplasarile in tara si strainatate. Suma fost facuta publica de ministrul Varujan Vosganian, in urma vizitei in Valea Jiului, dupa mai multe luni in care conducerea CNH a refuzat sa faca publice aceste date, informatiile fiind considerate "clasificate".
"Nu este o cifra prea mare, numai ca din motive pe care nu le-am inteles prea bine sunt si alte lucruri enigmatice care s-au petrecut in acest minister, din 1990 pana acum, si au fost clasificate. Am dat dispozitie sa fie declasificate", a declarat Vosganian. Potrivit ministrului, majoritatea deplasarilor au fost facute de specialisti care au participat la conferinte in domeniul minier.
Pe parcursul anului trecut, aproape lunar, directorii din CNH au iesit macar o singura data din tara, in conditiile in care compania se afla pe primul loc in topul datornicilor la bugetul statului, iar minerii se plang ca lucreaza cu utilaje vechi si neperformante. Numai la sfarsitul anului, spre exemplu, aproape toti directorii din cadrul CNH, in frunte cu directorul general Daniel Surulescu, au vizitat "in interes de serviciu" Polonia, Franta, Germania, Estonia sau Elvetia.