Aproximativ 80% dintre fostii proprietari de imobile nationalizate care au solicitat despagubiri in actiuni la companii de stat au acceptat sa primeasca titluri Transelectrica, a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, citat de Mediafax.
"Optzeci de procente au notificat ca sunt de acord. Este o solutie foarte atractiva, in masura sa le asigure despagubirea", a spus Vosganian la un seminar pe teme de energie organizat de "Ziarul Financiar".
El a anuntat in urma cu trei saptamani ca ministerul va transmite celor circa 700 de fosti proprietari de imobile nationalizate care au cerut despagubiri in actiuni propuneri de a accepta plata sub forma de titluri Transelectrica, reprezentand 4,09% din capitalul firmei.
Valoarea nominala a titlurilor este de 29,9 milioane de lei, iar valoarea de piata este de peste 130 de milioane de lei, conform celor mai recente cotatii ale titlurilor Transelectrica la Bursa de Valori Bucuresti.
Proprietarii indreptatiti vor primi un anumit numar de actiuni, valoarea unui titlu fiind stabilita la 31,54 lei, ca medie ponderata a cotatiilor bursiere din ultimele trei luni.
Actiunile Transelectrica erau tranzactionate ieri la BVB la 45,5 lei. (M.C.I.)