Dupa ce s-au chinuit ani buni sa obtina o banala autorizatie, reprezentantii societatii Eva Lux au fost instiintati de municipalitate ca trebuie sa refaca toate actele intrucit termenul de valabilitate al multora dintre ele a expirat.

Situatia societatii galatene Eva Lux depaseste cu mult imaginabilul, conducerea firmei incercind de aproape 8 ani sa recompartimenteze unul dintre saloanele de infrumusetare prin realizarea unei alte deschideri. Problema o reprezinta faptul ca pentru realizarea usii societatea a depus la Primarie o multime de acte, dar fara folos.

"Din 2000 ne chinuim sa obtinem o autorizatie pentru o usa de acces. Ni s-au dat pina acum patru certificate de urbanism. De fiecare data s-au gasit motive pentru a nu emite autorizatia. Ultima data actele au stat la Primarie timp de 6 luni, dupa care mi-au spus ca a expirat certificatul de urbanism. Vreau sa va spun ca toata documentatia m-a costat 2.500 de lei. In plus m-au trimis la Gaze, la Apa Canal, ca sa nu mai spun ca trebuie sa obtin din nou acordul celor 40 de familii care locuiesc in bloc", ne-a declarat presedintele societatii Eva Lux, Manole Mohorea.

Bataie de joc cu repetitie

Intreaga disputa se invirte in jurul unui chiosc situat chiar in fata salonului de infrumusetare Eva Lux si care, in opinia conducerii societatii, ar trebui cel putin mutat, asa cum s-a intimplat cu restul chioscurilor din zona. Reprezentantii Eva Lux banuiesc ca in spatele refuzului municipalitatii de a autoriza constructia usii sint anumite persoane care ar avea interesul sa mentina chioscul in aceeasi locatie.

"Toate chioscurile din zona au fost ridicate, cu exceptia astuia. Ce poti sa crezi? De fiecare data cind sint pe punctul de a obtine autorizatia, ma trimit dupa o alta hirtie. Noi am putea cere si daune Primariei pentru ca ni s-a obstructionat extinderea activitatii. Anul trecut am platit 400.000 de lei impozite si taxe la bugetul local si central. Imi pare rau ca am dat acesti bani pentru ca nu am primit nici un ajutor din partea autoritatilor", conchide presedintele societatii Eva Lux.

Desi este greu de crezut, incercarea Eva Lux de a obtine o autorizatie nu este cea mai longeviva, primul loc fiind ocupat la acest capitol de SC Mignon, care incearca de aproape 9 ani sa primeasca o autorizatie pentru extinderea unui bar situat in zona caminelor studentesti. Primaria refuza sa elibereze autorizatia, desi Curtea de Apel Galati a obligat-o printr-o hotarire judecatoreasca sa faca acest lucru.