Craiova este inclusa în Master Planul de alimentare cu apa si evacuare a apelor uzate din Dolj cu peste 56,6 milioane de euro pentru perioada 2008-2013, suma nerambursabila, asigurata din Fondul de Coeziune înfiintat de UE, si cu alte 10,3 milioane de euro promise de guvern.Pâna în 2038, la sistemele de alimentare cu apa si evacuare a apelor uzate din Banie si din localitatile încorporate ar putea fi realizate investitii de 189,7 milioane de euro, conform Master Planului aprobat la nivelul judetului Dolj. Din totalul investitiei din urmatorii 30 de ani, 56,69 milioane de euro reprezinta obiective propuse pentru perioada 2008-2013, cu finantare integral nerambursabila, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. "Fondul de Coeziune va fi accesat prin Programul Operational Sectorial, gratie unei aplicatii întocmite la solicitarea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDR). Consultantul ne-a transmis deja lista investitiilor agreate si de MMDR, însa pentru demararea fazei urmatoare, respectiv întocmirea studiilor de fezabilitate, este nevoie ca aceste proiecte sa fie însusite la nivelul consiliului local municipal. Acestea sunt împartite în doua planuri: unul general, în care sunt incluse toate investitiile propuse în Master Plan pâna în 2038, celalalt - pentru investitii prioritare, respectiv pâna în 2013", a spus directorul Directiei Programe de Dezvoltare a Primariei Craiova, Sever Bordu. Pe lânga sumele care pot fi accesate prin Fondul de Coeziune, Craiova ar mai beneficia în urmatorii cinci ani si de fonduri guvernamentale de 10,3 milioane de euro. În program mai sunt descrise lucrari care ar putea fi suportate din bugetul local sau din cel al Companiei de Apa "Oltenia" SA.  
Romanescu si Bariera Vâlcii, prioritare Din banii pe care Craiova i-ar putea baga în retele si instalatii pâna în 2013, cei mai multi ar intra în canalizarile din cartierele Romanesti si Bariera Vâlcii - 11,57 milioane de euro, respectiv 12,35 milioane de euro. Pentru statiile de pompare aferente retelelor din cele doua zone ar fi nevoie de înca 1,37 milioane de euro, plus 1,44 milioane de euro pentru colectoarele din Bariera Vâlcii. Alte zece milioane de euro din fondurile UE nerambursabile ar fi cheltuite pentru realizarea Statiei de epurare de la Facai, iar 4,37 milioane de euro ar fi rezervate exclusiv reabilitarii retelelor de alimentare cu apa potabila din Craiova. Potrivit planului, guvernul va finanta în urmatorii cinci ani o parte din extinderea canalizarii în Craiova-Est, cu 3,78 milioane de euro, dar si câteva obiective de valoare mai mica, precum reteaua de aductiune de la Cernele si bazinul de depozitare aferent.  
Solomon, multumit 
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ca planul de investitii prioritare, finantate integral din fonduri nerambursabile, satisface dorintele craiovenilor. "În forma finala propusa s-a tinut cont de solicitarile noastre. Am insistat la MMDR sa fie luati bani de la alte puncte pentru canalizarile din Romanescu si Bariera Vâlcii, unde traiesc zeci de mii de craioveni, iar oamenii au înteles", a spus edilul Craiovei. Programul de investitii 2008-2038 si programul de investitii prioritare 2008-2013 vor fi suspuse aprobarii Consiliului Local Municipal Craiova astazi, în sedinta extraordinara.