Proprietarii de terenuri de pe traseul Coridorului IV Pan-european de transport vor fi despagubiti de autoritati. In acest sens, o serie de consilii locale au inceput deja negocierile cu proprietarii de terenuri. Spre exemplu, Primaria orasului Simeria a identificat pe cei peste 400 de proprietari din localitate care detin circa 34 de hectare de teren in apropierea autostrazii si a inceput negocierile cu fiecare in parte. Potrivit oficialilor primariei, exista 309 parcele de teren pe teritoriul Simeriei care vor trebui expropriate in vederea constructiei portiunii de autostrada care va strabate orasul.
Aceleasi surse precizeaza ca s-a stabilit un pret maxim de 5,2 euro pe metru patrat de teren, pe care il va da statul acestor proprietari pe terenurile detinute in aceasta zona. Desigur ca nu toate suprafetele vor fi expropriate la acest pret maxim si se va tine cont si de calitatea terenului.
Dupa cum se stie, Coridorul IV Paneuropean va asigura legatura intre Europa Centrala si Romania, pe relatia Germania-Cehia-Slovacia-Ungaria. Pe teritoriul romanesc, traseul autostrazii este Arad-Timisoara-Deva-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta.