Nemultumiti de salariile primite, aproximativ 400 de angajati au parasit in acest an Santierul Naval Damen. Potrivit declaratiilor secretarului general al sindicatului societatii, Stelian Pavel, majoritatea salariatilor a plecat pentru a munci in strainatate pe salarii mult mai mari decat cele primite pana acum. "Fostii angajati au plecat la munca in America, Italia si Spania. In ceea ce priveste salariile primite acolo, acestea au o valoare cuprinsa intre 1.200 si 2.000 de euro", a declarat Stelian Pavel.

Cu toate acestea Santierul Naval Damen nu are probleme cauzate de lipsa de personal deoarece au fost angajati oameni care, desi nu erau calificati, au urmat cursuri de specializare in cadrul societatii. In ceea ce priveste meseriile celor care au plecat, Stelian Pavel ne-a explicat ca acestia erau calificati ca lacatusi, sudori, constructori navali si tubulatori.

Amintim ca sindicalistii de la Damen au fost chemati saptamana trecuta la negocierea Contractului Colectiv de Munca aferent anului 2007-2008 tocmai pentru a gasi o solutie pentru a stopa plecarile.