Autoritatile si-au dat seama cat de important este turismul romanesc si au aprobat lista subprogramelor de investitii in acest domeniu. Acordul de principiu privind finantarea programelor nationale de investitii in turism are o valoare de 325 de milioane de euro in perioada 2006-2008, potrivit unui comunicat de la Guvern. Finantarea se va face din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prin Autoritatea Nationala pentru Turism.
Printre cele sase subprograme nationale, "Schi in Romania" urmareste modernizarea si extinderea partiilor de schi existente si realizarea de noi partii in vederea asigurarii conditiilor pentru practicarea sporturilor de iarna la standarde internationale.
Un alt proiect, "Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montana inalta", se refera la reteaua de cabane turistice montane in localitatile limitrofe, precum si la dezvoltarea retelei de refugii montane in regiunea de creasta. Aici se include si refacerea infrastructurii de acces si siguranta pentru turisti.
Nu in ultimul rand, se urmareste "Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice" prin imbunatatirea infrastructurii si amenajarea de noi trasee turistice in statiuni si imprejurimi. In program mai sunt incluse lucrari de reconditionare a captarii, transportului si distributiei apei minerale.
Mai trebuie spus ca Delta Dunarii si statiunile de pe litoralul Marii Negre se afla pe lista de prioritate a Guvernului. Astfel, vor fi amenajate miniporturi pentru agrement nautic in principalele zone de interes turistic si vor fi realizate lucrari de extindere a infrastructurii de utilitati si acces spre plaje. La acest capitol amintim alimentarea cu energie electrica, grupuri sanitare, dusuri, vestiare, puncte de prim ajutor, puncte de observare salvamar.