Pentru a reduce numarul soferilor care nu au asigurari obligatorii de raspundere civila auto (RCA), Politia va efectua mult mai multe controale in trafic, care au scopul depistarii "ilegalistilor", ne-a declarat Mihail Tecau, directorul Departamentului Asigurari Obligatorii din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Potrivit lui Tecau, "se vor intensifica verificarile pentru depistarea acelora care circula fara RCA". Oficialul CSA ne-a mai spus ca, desi societatile de asigurare au primit de la Imprimeria Nationala circa 3 milioane de viniete pentru posesorii de RCA, soferii ezita inca, nu se stie din ce cauza, sa le lipeasca pe parbrizul autoturismelor.
Dupa prima comparatie dintre datele Politiei si datele asiguratorilor a rezultat ca numarul soferilor care au asigurare obligatorie valabila este de 2,7 milioane din circa 3,7 milioane de masini aflate in circulatie.
In ceea ce priveste Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, destinat pentru despagubirea celor accidentati de masini fara RCA, Tecau a explicat ca acum sunt in avizare daune in valoare de 142.000 de euro, si asta in conditiile in care valoarea totala a Fondului este de 2,5 milioane de euro.