Dupa integrare, peste 900.000 de romani vor beneficia de pregatire profesionala pentru a putea concura cu cei din Uniunea Europeana.
Aceasta instruire va costa 3,5 miliarde de euro, potrivit ultimului numar al buletinului de integrare europeana al Guvernului, citat de NewsIn. Banii acestia reprezinta o investitie pe termen de care vor beneficia 900.000 de persoane pentru a-si gasi un loc de munca potrivit pentru pregatirea profesionala.
Din totalul de 3,5 miliarde de euro investite in pregatirea profesionala, Uniunea Europeana va contribui prin Fondul Social European cu 3,05 miliarde, iar Romania va contribui cu 538 de milioane de euro.
Prin programul de instruire se estimeaza ca pana in 2015 cele 900.000 de persoane vor fi integrate pe piata muncii.
Acest program urmareste cresterea nivelului educatiei si pregatirii profesionale, promovarea antreprenoriatului, facilitarea accesului tinerilor pe piata muncii, precum si integrarea sau reintegrarea pe piata muncii a persoanelor care nu au un loc de munca, inclusiv cei din mediul rural.
Pentru acest program pot aplica licee, universitati, furnizori de formare profesionala, structuri si agentii in subordinea Ministerului Economiei, intreprinderi, organizatii sindicale sau patronale. (S.N.)