Rata somajului inregistrata la nivelul judetului Galati in luna februarie a fost de 7%, conform situatiei intocmite de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Galati. Directorul executiv al AJOFM Galati, Victoria Movileanu, ne-a declarat ca, dintre cei 15.623 de someri aflati in evidenta institutiei, 3.427 primeau ajutor de somaj, iar restul erau neindemnizati.

"In cursul lunii februarie s-a ocupat un numar de 1.020 de locuri de munca la nivelul judetului, ceea ce arata ca exista o dinamica pe piata locala de munca. O alta concluzie care se poate desprinde pentru luna februarie este faptul ca a scazut numarul somerilor cu studii superioare, fiind doar de 317, dintre care 190 de femei. Acelasi lucru s-a intimplat si in cazul persoanelor cu studii medii, numarul somerilor fiind de 1.313, dintre care 940 sint femei", ne-a mai declarat directorul executiv al AJOFM Galati, Victoria Movileanu.

Potrivit aceleiasi surse, domeniile de activitate in care s-au gasit cele mai multe locuri de munca au fost constructiile, serviciile si alimentatia publica, cel mai greu gasindu-si un job galatenii care nu au nici macar studii medii.