Comisia Europeana ar putea acredita pana la sfarsitul anului sau cel mai tarziu in ianuarie 2006 patru masuri SAPARD, pentru care sunt alocate deja fonduri de 220 de milioane de euro, a declarat ieri directorul general al Agentiei SAPARD, Samoila Szabo. Reprezentantul SAPARD a explicat ca acreditarea noilor programe este in intarziere cu cateva luni din cauza mai multor probleme, printre care se numara si modificarile suferite de legislatia privind constituirea grupurilor de producatori.
Cele patru masuri vizeaza imbunatatirea structurilor in vederea realizarii controlului de calitate veterinar si fitosanitar pentru calitatea produselor alimentare si pentru protectia consumatorilor (41 de milioane de euro), precum si constituirea grupurilor de producatori (13 milioane de euro).
De asemenea, se vor aloca fonduri pentru proiecte care vor promova metode agricole de productie destinate sa protejeze mediul si sa mentina peisajul rural (39 de milioane de euro).
O alta masura care va fi acreditata vizeaza impadurirea de terenuri agricole productive si neproductive (127 de milioane de euro). (S.D.)