Rata somajului inregistrata la nivelul judetului in luna aprilie a fost de 6,5%, in timp ce rata somajului in rindul femeilor a fost de 5,9%, ne-a declarat directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Victoria Movileanu.

Potrivit aceleiasi surse, numarul somerilor neindemnizati a fost de aproximativ 11.000 de persoane, in timp ce numarul celor care primesc indemnizatie de somaj a fost de circa 2.600. "Rata somajului inregistrata la nivelul judetului in luna aprilie a scazut comparativ cu cea inregistrata in luna martie, ceea ce este un lucru foarte bun. Unul dintre motivele care au condus la scaderea ratei somajului l-a reprezentat faptul ca au aparut mai multe locuri de munca in agricultura, constructii si prestari servicii odata cu venirea anotimpului calduros", a mai precizat Victoria Movileanu.

Rata somajului inregistrata in cursul lunii aprilie la nivel national a fost de 4,5%, cu 1,3% mai mica comparativ cu aceeasi luna a anului trecut si cu 0,4 procente mai mica comparativ cu luna martie a acestui an. La nivelul tarii erau inregistrati 400.339 de someri, dintre care 134.963 indemnizati.