Agricultorii ar putea beneficia de fonduri suplimentare, prin programul „Fermierul 2“, finantat prin SAPARD, sumele urmând sa fie destinate investitiilor în fermele de crestere a animalelor de lapte si în silozurile pentru cereale.
Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Gheorghe Albu, a anuntat ieri ca „banii sunt acordati prin programul „Fermierul 2“ si se aplica doua scheme de sprijin: una pentru cresterea calitatii laptelui si alta pentru acordarea de facilitati pentru a veni în sprijinul producatorilor agricoli în perioada de recolta“, informeaza NewsIn.
Potrivit proiectului pentru completarea articolului 1 din Ordinul nr. 430/2008 pentru aprobarea tipurilor de investitii si a plafoanelor maxime ale creditarii ce se acorda în anul 2008 privind stimularea investitiilor în agricultura, industria alimentara, silvicultura, piscicultura si activitati nonagricole, 100 de milioane de lei vor fi acordate anul acesta pentru proiectele privind investitiile în fermele de crestere a animalelor de lapte. MADR va acorda alte 80 de milioane de lei pentru investitiile în silozuri pentru cereale.